MAHARAJA LAWAK | MINGGU KEDUA - SAINGAN YANG BEGITU SENGIT

MAHARAJA LAWAK | MINGGU KEDUA - SAINGAN YANG BEGITU SENGIT

Salam guys,

STraight to the point sebab malas nak menaip panjang-panjang.  Kalau taip panjangpun korang baca ps je bukan baca semua.  Ok siapa layan Maharaja Lawak semalam?  Saya layan sampai nak tidur pun tahan beb hanya semata-mata nak usha Jozan dan Sepah.  Kira berbaloilah saya tahan tidur semalam.  Bagi saya persembahan semalam adalah kebangkitan semua peserta yang mungkin terlupa cara membuat lawak last week.  Macam biasalah bottom 3 tetap muka sama iaitu Jihan & Amir (saya tak faham macam mana boleh gi Final Raja Lawak).

Apa kata kita usha video-video peserta yang bagi saya lawak depa agak educated dan menghiburkan :


1. Kumpulan Jambu - Lawak Orang Gila

Saya ingat R2 je hebat jadi gila rupanya diorang ni punya gila lagi hebat.  Bagi saya lawak depa ni agak abstract dan perlukan iq kalau nak faham tapi lawak bagi saya dan punchline depa orang gelak.  Tak sangka gabungan diorang ni boleh bikin gamat pentas.

2. Kumpulan Jozan - Lawak Yusop Aslam & Samsoul

Last week diorang kurang menyerlah tapi minggu ni memang best sebab banyak punchline kuat.  Johan bagi saya ada bakat tiru gaya artis lain.  Memang seronok tengok dia tiru Dato Yusof Haslam.  Selain meniru diorang memang kreatif tang buat gaya-gaya pelik.


Kumpulan Sepah - Lawak Banduan

Yang ni memang tak boleh nak cakap apa.  Saya memang suka tengok diorang ni perform.  Orang kampung lah katakan.  Minggu ni lawak diorang pun ada punchline best dan idea baru yang menarik.  Yang buat menarik penyampaian diorang memang jelas dan kita faham lawak dia.

Cukuplah tu je yang saya nak review.  Ini adalah dari pandangan mata kasar saya selaku peminat rancangan lawak.  Kalau tak setuju boleh lah korang ushar youtube untuk layan video lain sebab kalau saya letak semua video astro saman plak.

Sila share entri ni kalau korang rasa patut diketahui orang lain kalau nak menderma tanpa keluarkan duit sila klik ini sebagai tanda support korang atas penulisan saya.

- Dah register Heartbeat?  Sila register sebab income dia lebih laju dari Nuffnang...hak3..
* Nak tau kelebihan Maybankcard?  Saya ada info menarik tentang Maybankcard
Share

Korang Mesti Nak Baca Gak

Related Posts with Thumbnails